TIETOSUOJASELOSTE

Johdanto

Arvostamme sivustollamme vierailevien yksityisyyttä, ja olemme sitoutuneet suojelemaan sitä. Tämä tietosuojaseloste kertoo, miten käytämme henkilötietojasi.

Tämä tietosuojaseloste koskee Siivouspalvelu Vidgren oy:n sivustoa https://siivouspalveluvidgren.fi/.

Rekisterinpitäjä

Siivouspalvelu Vidgren oy (3238492-6)
Tyynentie 12
15230 Lahti
+358505235232

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisteriin tallennettuja henkilötietoja käsitellään henkilötietolain 8 §:n edellytysten mukaisesti Siivouspalvelu Vidgren oy:n asiakassuhteiden hoitamiseen. Siivouspalvelu Vidgren oy tuottaa siivouspalvelua yksityisille ja yritys asiakkaille. Henkilötietojen käsittelyn perusteena on näihin liittyvä asiakassuhde, asiakkaan suostumus, asiakkaan antama toimeksianto tai muu asiallinen yhteys, johon asiakas on antanut luvan.

Siivouspalvelu Vidgren oy käyttää henkilötietoja yleisesti asiakkuuden hoitoon ja kehittämiseen, asiakasviestintään, markkinoinnin suunnitteluun ja kohdentamiseen, asiakaspalvelun kehittämiseen, maksujen valvontaan sekä palvelun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Siivouspalvelu Vidgren oy käyttää henkilötietoja etämyynti- ja suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain sallimin tavoin.

Lisäksi rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneilla voi olla tietyin rajoituksin oikeus käyttää tietoja edellä mainittuihin omaan liiketoimintaansa liittyviin tarkoituksiin, esimerkiksi erilaisten yhteisten palvelujen, konseptien ja liiketoimintamallien sekä markkinoinnin kehittämiseen ja toteuttamiseen. Rekisterin tietoja voidaan hetkellisesti siirtää esim. markkinointiviestinnän lähettämistä varten järjestelmään, jonka tietoturva on varmistettu Siivouspalvelu Vidgren oy:n ja mahdollisen yhteistyökumppanin toimesta.

Rekisterin tietosisältö

Seuraavanlaisia tietoja voidaan kerätä, tallentaa ja käyttää:

• tietoja laitteestasi, mukaan lukien IP-osoite, maantieteellinen sijainti, selaimen tyyppi ja versio sekä käyttöjärjestelmä;
• tietoja vierailuistasi ja sivuston käytöstäsi, mukaan lukien lähetysviittaus, vierailun pituus, nähdyt sivut ja sivuston navigointipolut;
• tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi, nimesi tai muut yhteystietosi, joita saatat luovuttaa käyttäessä sivustoamme;
• tietoja, jotka annat sivustomme palveluja käyttäessäsi, mm. yrityksen nimi, Y-tunnus, yhteyshenkilö, yrityksen osoite- ja yhteystiedot (lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero & www-sivujen osoite).
• sivuston käytön myötä generoituja tietoja, mukaan lukien sivuston käyttöajankohdat, toistuvuus ja käyttöolosuhteet;
• ostotietoja, kuten tuote-, hinta-, tarjous-, toimitus- ja laskutustiedot;
• tietoa markkinointiluvista (soitto, painettu suoramarkkinointi, tekstiviesti, sähköposti ja kohdennettu digitaalinen mainonta);
• tietoja asiakassuhteen viestintähistoriasta (mm. sähköpostiviestit ja puhelutiedot), reklamaatiot;
• mitä tahansa muita tietoja, joita luovutat meille.

Ennen kuin luovutat meille toisen henkilön tietoja, sinun tulee saada kyseiseltä henkilöltä lupa hänen henkilötietojensa lähettämiseen ja prosessointiin tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään rekisterinpitäjän omassa toiminnassa asiakasasioinnin yhteydessä muun muassa puhelimitse, verkkopalvelussa, asiakastapahtumissa sekä asiakastapaamisissa. Henkilötietoja voidaan kerätä, tallentaa ja päivittää myös päivityspalveluja tarjoavilta yrityksiltä ja viranomaisilta henkilötietolain ja asiallisen yhteyden näin salliessa.

Henkilötietojesi käyttö

Sivustomme kautta meille lähetettyjä henkilötietoja käytetään tässä tietosuojakäytännössä mainittuja tarkoituksia varten sekä relevanteilla sivustomme sivuilla. Voimme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

• sivustomme ja liiketoimintamme ylläpito;
• sivustomme käyttökokemuksen personointi;
• sivustomme palveluiden käytön mahdollistaminen;
• sivustomme kautta lähetetyn hankesuunnitelman toteuttaminen ja lähettäminen sekä siihen liittyvä yhteydenpito;
• laskelmien, laskujen ja maksumuistutusten lähettäminen sekä maksujen vastaanottaminen;
• hanketoimintaamme liittyvien sähköposti-ilmoitusten lähettäminen;
• omaan liiketoimintaamme tai erikseen valikoitujen ja sinulle hyödylliseksi arvioimamme kolmansien osapuolten liiketoimintaan liittyvän markkinointiviestinnän toimitus, joko sivuston sisäisillä kirjoituksilla tai, mikäli olet sen erikseen hyväksynyt, sähköpostilla tai vastaavalla toimitustavalla (voit koska tahansa tiedottaa meille, ettet enää halua markkinointiviestintää);
• käyttäjiämme koskevan tilastotiedon tarjoaminen kolmansille osapuolille (siten, etteivät kyseiset kolmannet osapuolet pysty tunnistamaan tilastosta yksittäisiä käyttäjiä);
• niiden sivustoomme liittyvien kysymysten ja valitusten hoitaminen, jotka sinä olet lähettänyt tai jotka koskevat sinua;
• sivustomme suojaaminen ja petosten ennaltaehkäisy;
• sivustomme käyttöehtojen noudattamisen varmistaminen (mukaan lukien sivustomme lomakkeiden kautta lähetettyjen viestien seuranta);
• muihin tarkoituksiin.

Jos luovutat henkilötietojasi julkaistavaksi sivustollamme, me julkaisemme ja käytämme tätä tietoa antamasi luvan mukaisesti.

Ilman nimenomaista suostumustasi emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille suoramarkkinointia tai tietojen edelleen luovutusta varten.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja voidaan luovuttaa käyttöön Siivouspalvelu Vidgren oy:n yhteistyökumppaneille ja viranomaisille voimassaolevan lainsäädännön mukaisissa rajoissa. Tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lain tai määräysten niin vaatiessa esimerkiksi väärinkäytösten selvittämiseksi. Lisäksi rekisterinpitäjä voi siirtää henkilötietolain puitteissa rekisterin sisältämiä markkinointiluvan sisältäviä tietoja suoramarkkinointirekistereihinsä asiakkuuden ja asiallisen yhteyden päättymisen jälkeen.

Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ilman asiakkaan lupaa. Ohjelmien käyttöön tarvittavat palvelimet sijaitsevat EU tai ETA-alueella tai Henkilötietolain 22 §:n tarkoittamissa EU:n ja ETA:n ulkopuolisissa maissa, joissa EU-komissio todennut tietosuojan tason riittävyyden.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteriin sisältyvät henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterin käyttö on rekisterinpitäjän organisaatiossa ohjeistettu ja henkilörekisteriin pääsy on rajattu siten, että järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät käsiksi ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain ne työntekijät, joilla on työtehtäviensä puolesta siihen oikeus ja jotka tarvitsevat tietoja tehtävässään. Henkilötietoja käsittelevällä henkilöstöllä on vaitiolovelvollisuus.

Järjestelmään sisäänpääsy edellyttää kultakin rekisterin käyttäjältä käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Lisäksi rekisterinpitäjän tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muiden teknisten toimenpiteiden avulla. Henkilötietoja sisältävien aineistojen hävitys tehdään tietoturvallisesti.

Henkilötietojen säilyttäminen

Tämä osio kuvaa tietojen säilyttämistä koskevat käytäntömme ja menettelymme, joiden tarkoituksena on varmistaa, että noudatamme laillisia velvoituksiamme henkilötietojen säilytystä ja poistamista koskien.

Mitä tahansa tarkoitusta tai useampia tarkoituksia varten keräämiämme henkilötietoja ei säilytetä pidempään kuin on tarpeen.

Muista tämän osion määrityksistä poiketen säilytämme henkilötietoja säilyttäviä dokumentteja (myös sähköisiä dokumentteja):
• lain asettamien velvoitteiden mukaisesti:
• mikäli uskomme dokumenttien olevan oleellisia meneillään olevan tai mahdollisen oikeudellisen menettelyn vuoksi;
• laillisten oikeuksiemme perustamiseen, harjoittamiseen ja puolustamiseen (mukaan lukien tietojen luovutus petoksen torjuntaan ja luottoriskin vähentämiseen liittyen).

Henkilötietojen turvallisuus

Järjestämme kohtuulliset tekniset ja organisatoriset varotoimet, joilla pyritään ennaltaehkäisemään henkilötietojesi menetystä, väärinkäyttöä tai muuttamista.
Säilytämme kaikkia meille antamiasi henkilötietoja suojatuilla (salasanoilla ja palomuurilla) palvelimillamme tai lokaalisti kovalevyillä, joihin on pääsy rajatuilla henkilöillä.

Tiedostat, että tiedon siirto internetin välityksellä on luonnostaan turvatonta, emmekä voi taata internetin välityksellä lähetetyn tiedon turvallisuutta.

Oikeutesi

Voit pyytää meitä luovuttamaan mitä tahansa sinusta keräämäämme henkilötietoa. Voimme luovuttaa henkilötiedot, kun toimitat tarkoituksenmukaisen henkilöllisyystodistuksen (esimerkiksi passin valokopio yhdessä sähkölaskun kaltaisen katuosoitteen varmistavan dokumentin kanssa).

Rekisteröidyn tarkastusoikeus

Asiakkaalla on pyynnöstä oikeus saada tietää, mitä tietoja hänestä on tallennettu sekä mistä tiedot rekisteriä varten säännönmukaisesti hankitaan, mihin tietoja käytetään ja säännönmukaisesti luovutetaan. Tiedot luovutetaan asiakkaalle ymmärrettävässä muodossa ja tarvittaessa kirjallisesti. Tietojen tarkastaminen on maksutonta kerran vuodessa. Pyynnöt osoitetaan henkilökohtaisesti allekirjoitetulla kirjeellä osoitteeseen Siivouspalvelu Vidgren oy, Tyynentie 12, 15230 Lahti

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta. Lisäksi henkilötietoja voidaan poistaa, mikäli asiakas väärinkäyttää palvelua tai harjoittaa palvelun avulla rikollista tai muuta kiellettyä toimintaa. Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään tiedon korjaamiseksi. Pyynnöt osoitetaan henkilökohtaisesti allekirjoitetulla kirjeellä osoitteeseen Siivouspalvelu Vidgren oy, Tyynentie 12, 15230 Lahti

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja tässä rekisteriselosteessa mainittuihin tarkoituksiin, ellei toisin ole sovittu rekisterinpitäjän ja rekisteröidyn välillä. Markkinointikieltoja (soitto, painettu suoramarkkinointi, tekstiviesti ja sähköposti) koskevat tietojen korjauspyynnöt osoitetaan henkilökohtaisesti allekirjoitetulla kirjeellä osoitteeseen Siivouspalvelu Vidgren oy, Tyynentie 12, 15230 Lahti

Muutokset

Päivitämme tietosuojakäytäntöä aika ajoin julkaisemalla sivustollamme uuden version. Sinun tulisi silloin tällöin tarkistaa tämä sivu, jotta varmasti ymmärrät tietosuojakäytäntöön tehdyt muutokset.

Kolmannen osapuolen verkkosivustot

Sivustomme voi sisältää tietoja kolmansilta sivustoilta sekä niihin viittaavia hyperlinkkejä. Me emme voi vaikuttaa, emmekä ole vastuussa kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä.

Tietojen päivittäminen

Saatathan tietoomme, mikäli haluat varmistaa säilyttämiemme henkilötietojen oikeellisuuden ja tarvittaessa korjata tai päivittää niitä.

Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeillä helpotamme nettisivujemme käyttäjää, esimerkiksi muistamalla tekemäsi valinnat ja asetukset. Evästeet auttavat myös meitä analysoimaan käyttäjä tietoja, vierailumääriä ja helpottaa kehittämään verkkosivujamme. Evästeet eivät yleensä sisällä sellaista tietoa, josta käyttäjä voidaan henkilökohtaisesti tunnistaa.
Voit halutessasi poistaa evästeet käytöstä. Otathan huomioon, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin toimintojen hyödyntämiselle.